KNGF

Weerbaarheidstraining


Nieuwsbrief Weerbaarheid

Op donderdag 4 september 2014 was het dan eindelijk zover, de start van de eerste kindertraining weerbaarheid op de Rozengracht 24!

Met een prachtige groep kinderen hebben we 7 weken hard gewerkt aan weerbaarheid. Omdat kinderen en ouders onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en samen een onderdeel zijn van het gezin, krijgen de ouders halverwege de training ook les in weerbaarheid. Het is belangrijk dat ouders weten wat hun kind leert en dit thuis met hun kind bespreken en het geleerde samen thuis oefenen.

Op 16 oktober was de laatste les en hebben alle kinderen hun eigen kracht van binnenuit naar buiten toe ervaren doormiddel van het doorslaan van het plankje!

Wat is weerbaarheid

Weerbaar zijn betekent: laten zien wie je bent. Iemand is weerbaar als hij in alledaagse situaties zijn wensen kan aangeven en zijn grens kan trekken met respect voor zichzelf en voor de ander.

Binnen de weerbaarheid zijn vele oefeningen gericht op het leren kennen van je eigen lichaam, emoties, kracht en gedrag. Doordat mentale, fysieke en verbale oefeningen geintegreerd worden aangeboden oefen je niet alleen waar het over het gaat, maar je ervaart het vooral!

Inhoud training

Kinderen leren spelenderwijs een keuze in gedrag te maken die hen kan helpen in alledaagse situaties.

Thema’s die aan bod komen zijn: stevig staan, houding en uitstraling, grenzen aangeven en herkennen, stem gebruik, intuitie, trap- en stoottechnieken om eigen kracht te ervaren of te verdedigen, loskomen uit verschillende grepen en leren ontspannen.

Start kindertraining Weerbaarheid 2015

Op donderdag 8 januari 2015 start ik bij voldoende aanmeldingen de volgende training voor kinderen in de leeftijd van 9-12 jaar. De training bestaat uit 8 lessen van 1,5 uur en een ouderbijeenkomst op donderdagmiddag van 16.30-18.00 uur.

De training wordt gegeven in de praktijk voor Fysiotherapie Rozengracht te Harlingen. Voor meer informatie en/ of aanmelden kunt u mij bereiken op onderstaand mailadres, telefoonnummer en website.

info@alindabootsma.nl / 06-12171594

www.fysiotherapie-rozengracht.nl

Over een aantal weken krijgen de kinderen nog een keer les. In deze les staan we stil bij al het geleerde en hoe het nu gaat met toepassen in de praktijk. Deze les zal qua inhoud dus gevuld worden door de kinderen!

Enkele reacties:
“Wij zijn erg blij dat onze zoon de training heeft gevolgd. We merken dat hij het geleerde ook echt toepast in de dagelijkse praktijk. Wanneer hij bv. boos is zien we hem iets later zijn adem bewust omlaag brengen. Ook heeft hij voor het eerst een ietwat bazig vriendje de les gelezen. Voorheen liet hij alles maar gebeuren om de lieve vrede te bewaren. Nu gaf hij duidelijk zijn mening en vertelde het vriendje dat hij zelf mag bepalen wat hij doet. Heel erg fijn om te zien dat onze zoon zijn eigen kracht leert kennen!

Zoon: ik heb geleerd stevig te staan! Dat vind ik fijn want nu kan niemand mij meer omduwen. Ik voel mezelf nu stoerder! Het was een leuke training.

Moeder: wat is haar zelfvertrouwen gegroeid! Dochter: ik kan het! Ik wil het! Ik doe het!”


 

“Weerbaarheid is een doorlopend proces waarin jij jezelf steeds beter leert kennen!”

Met vriendelijke groet,

Alinda Bootsma

Specialisten

Alinda Bootsma

Corona regels - Update 1/10/20

Nieuwsimage
Extra maatregelen vanwege Corona:  Wij verzoeken u bij bezoek aan onze praktijk de volgende extra maatregelen in acht te nemen:  *Mondkapje is in de publieke ruimte verplicht!* De praktijk uitsluitend te bezoeken op afspraak. Wij zijn voor het maken van   afspraken en vragen telefonisch of per ...
Lees meer

Oefenzaalbeleid groepsverband

Nieuwsimage
Beste sporter, De afgelopen weken is er meer duidelijk geworden over het oefenzaal beleid. We kiezen er voor om geleidelijk de groepen op te starten. Vanaf heden zijn er tijdelijke groepen beschikbaar. Vanaf 15 augustus proberen we de reguliere tijden van de groepen weer beschikbaar te hebben.We mogen we maximaal 5 sporters te...
Lees meer

Corona Virus *UPDATE*

Nieuwsimage
Update 18-06-2020   Fitness update: Het KNGF houdt dezelfde regels aan als de fitness adviezen van het OMT. VOor 1 juli komt er meer informatie over hoe oefengroepen weer kunnen opstarten. KNGF Statement     (...) hebben de fysiotherapeuten groen licht gekregen van het RIVM en het VWS om stapsgewijs...
Lees meer

Fysiotherapie Rozengracht bestaat 30 jaar!

Nieuwsimage
Voor de Maatschap Fysiotherapie Rozengracht was het zondag 7 januari groot feest op zeilschip Wilhelmina vanwege het 30 jarige jubileum van de Fysiotherapiepraktijk. Oudejaarsdag had het team bestaande uit 15 medewerkers van Fysiotherapie Rozengracht en de 5 andere specialisten werkzaam op de Rozengracht als afleidingsmanoeuvre ...
Lees meer

Cityswim 2017 Rozengracht24

Nieuwsimage
Hieronder een impressie van de cityswim 2017 in samenwerking met Fysiotherapie Rozengracht24 ...
Lees meer

Kindertraining Weerbaarheid

Nieuwsimage
Alinda Bootsma Training & Coaching De praktijk voor weerbaarheidstrainingen en coaching. Ik help kinderen en hun ouders bij emotionele problemen, gedragsproblemen en alle voorkomende opvoedkwesties, door middel van een weerbaarheidstraining, een coachtraject of een combinatie van beide. Voor alle grote en kleine vragen die...
Lees meer

Willy Mulder- van der Ende neemt afscheid na 5 jaar trouwe dienst

Nieuwsimage
Onze zeer gewaardeerde collega Willy Mulder van der Ende gaat ons helaas verlaten. Zij heeft een nieuwe baan aangenomen in Limburg. Samen met haar man Harmen die een baan heeft gekregen in Maastricht gaat zij Friesland verlaten en zullen zij in Geleen gaan wonen. Dit is helaas  niet te combineren met een baan bij ons in Har...
Lees meer